Rychlý tip: co je widget a jak ho využít

15.5.2012

Widgety (česky miniaplikace) jsou externí služby, kterými přidáte na svůj web užitečné funkce. K dispozici jich je nepřeberné množství a téměř každá internetová služba má možnost vygenerovat svůj kód pro vložení do stránky. Kde tyto služby najít zdarma a jak je jednoduše vložit do vašeho webu Webnode?

Kde najdu miniaplikace pro můj web Webnode?

Potřebujete různé typy her, hodiny, počasí, kalendáře, počítadla, slideshow, rádia a mnoho dalšího? Najdete je na jednom místě, rozdělené přehledně do kategorií na portálech jako  widgetbox.com, widgipedia.com či Google gadgets. Nabídka je zde opravdu bohatá! Stačí si jen vybrat ten svoji miniaplikaci.

 

Našel jsem svoji miniaplikaci, jak ji vložím do stránky?

Widgety se do webů Webnode vkládají pomocí možnosti „Html kód (Embed)“. Tento html kód se u jednotlivých widgetů skrývá pod odkazy či tlačítky s názvem „Přidat“, „Vložit do webu“,  „Get widget“, nebo třeba „Get Embed“. Podrobný návod na vložení html kódu naleznete v naší Nápovědě.

Při vkládání miniaplikací nezapomeňte, že nic se nemá přehánět. Widgety ve větším množství nejenže nevypadají dobře, ale také zpomalují načítání stránky.

Jak se vám líbí článek „Co je widget“? O čem byste si chtěli přečíst příště?

Přemýšlíte o vytvoření vlastního webu?
Tvorba internetových stránek s Webnode je opravdu jednoduchá a navíc zdarma. Zkuste to ještě dnes!

Chcete si postavit vlastní web pomocí editoru webových stránek? Vyzkoušejte návod krok za krokem.