Vložte si Google kalendář na svůj web, stačí 5 minut

22.7.2019

Udržujte na svých stránkách přehled o zajímavých událostech a aktivitách. Vytvářejte pozvánky na setkání a workshopy nebo sdílejte informace o volných termínech. To vše umí Google kalendář, který si na web zvládnete vložit vy sami ve třech jednoduchých krocích.

Jednou z největších výhod takového řešení je jeho bezúdržbový charakter. Jakákoliv změna, kterou provedete v kalendáři, se totiž automaticky ihned projeví také na webu. Díky tomu budou vaši návštěvníci a zákazníci mít kdykoliv přehled o důležitých událostech.

Co je ještě lepší: Kdokoliv si může nechat zaslat upozornění, pokud se v kalendáři cokoliv změní. A samozřejmě si ho můžete vy sami graficky upravit tak, aby ladil se zbytkem vašeho webu nebo e-shopu.

Funkční online kalendář zdarma

Než začnete s kalendářem pracovat, musíte mít u Google založený svůj účet. Pokud ho ještě nemáte, během minuty si ho založíte zde. Pak vám už nic nebude bránit jít přímo do sekce kalendář: www.google.com/calendar.

Tam, v levé horní části, najdete výrazné tlačítko „vytvořit“. Tím vložíte do kalendáře nejen událost samotnou, ale také detaily o místě a času konání a samozřejmě poznámky.

Tlačítko, kterým vytvoříte jakoukoliv událost v kalendáři

Jakmile budete mít hotovo, vložíte kalendář k sobě na web ve třech jednoduchých krocích:

  1. Vpravo nahoře je symbol ozubeného kola – Nastavení. Rozklikněte ho.
  2. V levém menu si vyberete kalendář, který chcete zobrazovat a vyberte možnost „integrovat kalendář“. Nyní můžete na stránce svůj kalendář editovat, měnit jeho jméno, a především přizpůsobovat vzhled.
  3. Jakmile jste s úpravami spokojeni, je na čase váš kalendář skutečně vložit na web. Nejjednodušší způsob je zkopírování HTML kódu, který najdete jako „kód pro vložení na stránky“ a začíná <iframe… Pokud nevíte, jak na to, připravili jsme pro vás v nápovědě článek Jak vložit HTML kód.

Nastavení, kde vidíte jaký html kód zkopírovat

A je to! Právě jste úspěšně vložili Google kalendář na svůj web.

Máte už na svém webu kalendář? Podělte se s ostatními, jak ho využíváte, a jak užitečný pomocník to může být. Zajímá vás, co je to editor webových stránek? Máme pro vás podrobný návod.