Budování značky na internetu – firemní image

23.10.2011

Adresa vašich webových stránek se významně podílí na návštěvnosti vašeho webu a v případě firemních stránek je to jeden ze základních pilířů úspěchu vašeho podnikání. Je nedílnou součástí firemní image a její identity a silným nástrojem pro budování vaší značky. Velkou roli hraje také v oblasti reklamy a propagace vaší firmy – vhodně zvolená doména má totiž pozitivní vliv nejen na umístění vašich stránek ve vyhledávačích.

Vylepšujte firemní image na internetu

Adresa webových stránek je součástí image vaší firmy stejně jako např. logo. Kvalitní doména druhého řádu (např. vašefirma.cz) je známkou profesionality a důvěryhodnosti vaší firmy. Podnik, který není ochoten investovat do vlastní domény částku v řádu stokorun ročně, nepůsobí dnes již příliš důvěryhodně.

Součástí budování značky je taky speciální e-mailová schránka. Tu můžete mít jenom s vlastní doménou. Jasně a logicky tvořené e-maily jako např. novak@vasefirma.cz vaši zákazníci rozhodně ocení.

Propagujte svoji firmu

Webová prezentace vaší firmy je jedním z efektivních způsobů reklamy. Stejně tak, jako se vyplatí investovat do propagace (inzeráty, vizitky, letáky, billboardy apod.), vyplatí se investovat i do reklamy na internetu. Adresa vašeho webu je její významnou součástí.

V dnešní době lze adresu webových stránek firmy považovat za ještě důležitější, než je adresa fyzického sídla. Hledá-li váš současný či budoucí zákazník informace z vaší firmy, ve většině případů nejprve zavítá na její webové stránky. Vyplatí se proto uvádět dobře zapamatovatelnou adresu vašich stránek na všech firemních materiálech, stejně jako uvádíte svůj telefon nebo e-mail.

Získejte lepší pozice ve vyhledávačích

Jednoduchou a výstižnou adresu stránek ocení nejen vaši návštěvníci, ale také vyhledávače. Adresa stránek je obvykle jednou z prvních věcí, na kterou se vyhledávače (např. Google, Seznam atp.) zaměřují při vyhledávání relevantních odkazů. Adresa by proto neměla být příliš dlouhá a měla by obsahovat relevantní slova. Podrobnější informace o tom, jak by měla optimální adresa stránek vypadat, přineseme v jednom z příštích příspěvků.

Doménu ke svému webu si můžete zaregistrovat přímo ve Webnode v administraci svých stránek.  Budete-li potřebovat s čímkoliv poradit, bez obav se obraťte na naše oddělení péče o zákazníky na adresu podpora@webnode.cz či podpora@webnode.sk.

Přemýšlíte o vytvoření vlastního webu?
Tvorba internetových stránek s Webnode je opravdu jednoduchá a navíc zdarma. Zkuste to ještě dnes! Projděte si podrobného průvodce.