Školní weby mohou být cool!

10.11.2015

Co je nejčastějším nešvarem školních webů? Že často fungují spíše jako “oldschool” nástěnka než jako kanál ke komunikaci s rodiči. Ukázat školám, jak naplno využít možnosti webu, má za cíl soutěž sCOOL web 2015. To se nám líbilo, takže jsme se stali jejím partnerem.

Lepší webové stránky pro školy

Soutěž školních webů sCOOL web oceňuje, jak jinak, nejpovedenější weby škol. Spíše než o výhru jde ale o to, pomáhat školám zlepšovat jejich stránky. Ukázat jim, jak by měl dobrý školní web vypadat, jaké jsou nejčastější nedostatky a jaké naopak nabízí moderní weby možnosti. U toho jsme nemohli chybět.

“Soutěž sCOOL web podporujeme proto, že sdílíme společnou myšlenku. Chceme, aby webové stránky byly jednoduché, funkční a pomáhaly školám a rodičům lépe komunikovat,” vysvětluje náš Vítek Vrba, který je zároveň jedním z porotců soutěže.

Jaká je situace?

Navíc jsme s pořadatelským EDUinem zorganizovali průzkum, abychom zjistili, jak vlastně české školy svoje weby používají. Vyšlo nám z něj, že to vůbec není tak špatné, jak máme někdy tendenci (nespravedlivě) předpokládat. Čtyři pětiny škol umožňují rodičům online komunikaci, to je rozhodně fajn. Další zajímavosti z průzkumu si můžete přečíst v tiskové zprávě EDUin.

Kritéria soutěže

Navíc průzkum pomohl “utřepat” kritéria, podle kterých se hodnotí samotná soutěž. Porota se tak kromě obsahové stránky webu dívá také na uživatelskou přívětivost, bezpečnost webu i jeho grafické zpracování.

Konference jako bonus pro soutěžící

Vyvrcholením soutěže bude odborná konference na téma školních webů, kde budou zároveň slavnostně vyhlášeny výsledky soutěže. Konference se uskuteční v pátek 20. listopadu v Praze. Účastníci se mimo jiné dozví, co všechno je potřeba promyslet při tvorbě webových stránek pro školy.

Zajímá vás, jak vytvořit web? Projděte si podrobného průvodce.

Pořadatel a další partneři soutěže

logo-eduin logo-unicorn2logo-czniclogo-globalvision logo-plus4you